Weboldal címe
Weboldal alcíme
Fűszerkülönlegességek

​​Eseményeinkre való jelentkezés/vacsorajegy vásárlása csak online helyfoglalással, emailben (info@masikkonyha.hu) lehetséges

​További információ: info@masikkonyha.hu


Események 2023 ŐSZ


2023. Augusztus 26. és 27. 18.00-22.00

Böbe mindent elintéz avagy kabaré zenebonával

Cseke Katinka és Zsiga László szereplésével


Cseke Katinka neve mindenki számára ismerős. Ugyan a nagyközönség a Jóban Rosszban című szappanopera sorozatban ismerhette meg, azonban számtalan felejthetetlen darabban mutatta már meg fantasztikus, könnyed, mindenkit lenyűgöző humorát, amit augusztus 26. és 27.-én megcsillogtat nálunk a Másik Konyha Lakásétteremben egy nagyszerű komédiában. Mert mint tudjuk, Böbe nem esik kétségbe, Böbe mindent elintéz. A kabaréban pedig kiváló partnere Zsiga László nagyszerű színész lesz méltó párja ebben.


​Állófogadás


2023. Szeptember 9. 18.00-22.00

Grúz Vacsoraest Rimma Kamilovával


A nagy múltú grúz konyha szokásaiba, rejtelmeibe Rimma kalauzolja el vendégeinket az est folyamán, egy igazi tradicionális grúz est keretében.
Változatos fogások, sokféle alapanyag, rengeteg zöldségféle, kenyerek, húsok és gyümölcsök hihetetlen bősége – ez jellemzi leginkább a grúz konyhát. Különleges ország, ahol a vendég Isten ajándéka a háznál, és a közös étkezés társadalmi esemény.
A grúz asztalról soha, egyetlen étkezéskor sem hiányoznak a zöld fűszernövények, a menta, a koriander, a csombor, a bazsalikom, a kapor, a kerti zsázsa, a tárkony stb. - attól függően, hogy minek van éppen a szezonja -, amelyeket kis vázákban tesznek ki az asztalra. Ugyanígy elmaradhatatlan a zöldhagyma, a paradicsom, az uborka, és a retek. Főtt és sült húsaikhoz pikáns, fűszeres, kissé csípős mártásokat - fokhagymamártást, paradicsommártást készítenek,
és különböző fűszerekkel ízesítenek. Szinte nem létezik olyan zöldségféle, amelyből a grúz háziasszonyok ne készítenének el savanyúságot. Édességeket csak ritkán kínálnak a vendégeknek (ezekből szűk a választékuk), gyümölcs azonban mindig bőségesen van az asztalon.
Előszeretettel használják a diót. A fűszerek közül a szunelit (grúz fűszerkeverék, amelyet Grúzia bármelyik piacán megvásárolhatunk). A hacsapuri (sajtos lepény) az asztalról sosem hiányozhat.


​Üdvözlőital: Sarajishvili Grúz konyak
Khachapuri és grúz házi kenyér Sótisz puri
Előétel: Dióval töltött padlizsán (Padlizsán, dió, hagyma, fokhagyma és grúz fűszerek)
Grúz saláta (paradicsom, uborka, paprika, zöld-lila hagyma, petrezselyem, koriander, citrom, olíva olaj)
Kisi 2021 félédes fehérbor - Tbilvino Pincészet
Dólmá (szőlőlevélbe töltött darált hús, koriander, petrezselyem, bazsalikom, tejfölös fokhagymás szósz)
Főétel: Csáhohbili (csirkehús, paradicsom, hagyma, koriander, grúz fűszerek) párolt rizs köret
Sachino 2021 félszáraz fehérbor - Tbilvino Pincészet
Desszert: Zgápari (mézes csokoládés piskóta, tejföl tejszínes krém, csokoládé szósz)
Saperavi 2021 száraz vörösbor - Tbilvino Pincészet


2023, Október 7. 18.00-22.00

Vacsoraest Kukorelly Endrével


28 évesen kezdte el publikációra küldeni a verseit, azonban nehezen sikerült bekerülnie irodalmi körökbe, meghatározó pillanat volt számára mikor Nemes Nagy Ágnes felhívta ismeretlenül, és felkérte az Újhold Évkönyv szerkesztésére. Kukorelly Endre alapítója volt a Rainer Maria Társaságnak és az Örley István Körnek, lektorként dolgozott a Pallas Könyvkiadónál, A ’84-es kijárat antológián, munkatársa, közreműködője volt olyan lapoknak, folyóiratoknak, mint a Magyar Napló, a Magyar Narancs, a Lettre Internationale, az Új Dunatáj, az Irodalmi Jelen, a Kalligram, Parnasszus. 1999-2003 között a Szépírók Társaságának elnöke volt. Elsőként, íróként definiálja magát. Mint mondta, egy jó szövegben van valami váratlanság, kiszámíthatatlanság: „A saját szövegeimet akkor tartom jónak, ha én magam elcsodálkozom rajta.”
Szeret sokféle dolgot kipróbálni, ez mindig is így volt. Íróként szerinte fontos, hogy azt is kipróbálja az ember, ami nem esik neki kézre, kellenek a kihívások. Az írás egyfajta lélektükrözés számára. Híres arról, hogy utólag is sokat javítgat a szövegein, mivel, gyakorlatilag semmivel sem elégedett: Termékeny író, költő. Fontosabb művei között találjuk: A Memória-part, TündérVölgy avagy az emberi szív rejtelmeiről, Rom, A komonizmus története, Samunadrág (gyerekversek), Élnek még ezek? (dráma), Reggel az egyik istennő (rövidpróza), Ezer és 3 avagy a nőkben rejlő szív, Országházi divatok, Porcelánbolt, A CéCéCéPé avagy lassúdad haladás a kommunizmus felé.
Egy nagyszerű vacsoraest keretében egy laza, kötetlen beszélgetés kapcsán könyveken, verseken keresztül találkozhatnak meghívott vendégeink kedvencükkel.2023. Október 28. 18.00-22.00

T3 Tokaj Drei Borászat borkóstoló


A tokaj-hegyaljai borvidék egyik borászata mutatkozik be. A T3 - Tokaj Drei Borászat három közgazdász cimbora Homolya Dániel, Sóstói András és Szerencsi Péter közös pincészete Tállyán, Tokaj-Hegyalján. A Széchenyi Szakkollégiumban, a Corvinus egyetemistáiként barátkoztak össze, aztán szép lassan kúszott be az életükbe a borok iránti elhivatottság. Kis szőlővel kezdődött minden 2018-ban a Középhegyen. 2020 óta létezik hivatalosan a birtok, ma összes területük a tállyai Görbével és a tokaji Telekivel kiegészülve 0,95 hektár (0,8 hektár középhegyi friss telepítéssel). Az első palackos tételeik részben a közösségi feldolgozóban, részben a tállyai házban készültek: tiszta ízek, sallangmentes borok, izgalmasan megjelenő maradékcukorral, szép egyensúllyal. A település egyik közösségi szervezői is egyben, a Tájoló Alapítvánnyal, mely egyebek mellett Tállya és Abaújszántó régi képeslapjait porolta le és gyűjtötte össze a borvidéki értékek megőrzése jegyében. A terv, hogy 2030-ra 3-4 ha-os, 10-20 ezer palackos birtokká erősödjenek.
Céljuk, hogy kiváló dűlők termését feldolgozva a termőhelyet bemutatni képes kiváló minőségű borokat készítsenek. Szeretnék, ha sokan ismernék meg a borvidéket a T3 - Tokaj Drei borokon keresztül, ha meg tudnánk mutatni a borvidék szerethetőségét.

Menü:
Margareta Furmint Gyöngyözőbor 2021 / Insalata Caprese
Medator Furmint Tállya Görbe-dűlő 2021 / Sült sütőtökkrémes orecchiette, morzsolt fetával, chillivel és pirított zsályalevéllel
Nectar Édes Furmint Görbe-dűlő 2022 / Rose kacsamell krumplipürével és almaszósszal
Dolcsi Sárga Muskotály Teleki-dűlő 2022 / Marharagu citromos olasz kenyérrel
Most Must 2022 – furmint – hárslevelű szőlőmust / Citrusos ricotta felhő2023. November 26. 15.00-18.00

Barukh a sivatagi költő


Barukh ברוך izraelről szóló versei magyarul, JE SUIS IZRAEL

felolvasás, beszélgetés Izraelről, háborúról, reményről

 

A frissen megjelent verseskötet az eseményen megvásárolható

Belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött: info@masikkonyha.hu

 

Uzsonnáról és italról gondoskodunk

 

"Barukh versei hidak. Ami kaotikus, azt a verseken átkelve rendezettnek kezdjük érzékelni. Ami zavaros, az jelentést kap, ami rejtve volt, láthatóvá válik. Az egész nagyon igazi." Holcsik Erzsébet szakpszichológus

 

2023. December 14-21

Zártkörű Karácsonyi Vacsorák

(Sajnos már nem tudunk több céges vacsorát vállalni)Események 2023 TAVASZ
(folyamatosan töltjük, térj vissza)


2023. Február 11. 18.00-22.00
Izraeli Vacsoraest Cserháti Tamarával

Igazi gasztronómiai csemegével indítjuk az évet. Izraeli estünkön konyhánkban most Cserháti Tamara fog főzni. Yalla! Tarts velem! – Kalandozások az izraeli konyhában című nemrég megjelenő szakácskönyvéből fog megeleveníteni néhány csodás receptet, egyben szakácskönyve is megvásárolható lesz nálunk. A könyv autentikus receptjeiből válogatunk. Izrael vibráló, sokszínű gasztronómiai kavalkádjával kedveskedünk vendégeinknek.

Burekasz kóstoló
Shakshuka pitával 
Marak katom (narancssárga leves)
Fűszeres marhahúsos pite izraeli salátával
Epres malabi és narancsos, mogyorós babka


2023. Február 12. 10.00-13.00

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK - Valentin Napi desszert kurzus


Elegancia felsőfokon. Igazi telitalálat azok számára, akik valami különleges meglepetést szeretnének készíteni Valentin Napra. A legtrendibb burkolási technikával tükör glazúr (tükörfény) valamint bársony fújás technikájával ismerkedhetnek a vendégek, melyek megjelenésükkel igazi exkluzivitást varázsolnak. Hogyan lesz a szívnek ilyen szép fényes vagy épp bársonyos a felülete? A résztvevők elkészítenek egy vaníliás mousse desszertet, melyet eperrel töltenek és tükörglazúr bevonattal és bársony bevonattal húznak át és díszítenek. A workshopon elsajátítják az összes praktikát, hogy a desszertek ne csak a helyszínen készüljenek el a tökéletesen, hanem otthon is! A résztvevők a csodás szíveket pedig elegáns dobozban vihetik haza.
- mousse szív bársony fújással
- mousse szív tükörglazúr bevonással
A kurzus időtartam: 3 óra, Minimális létszám 4 fő maximális 9 fő.
Vezeti: Miklós Zsuzsa


2023. Február 25. 18.00-22.00

PERSZÓNÁK: egyfelvonásos irodalmi est


Exkluzív vacsora a TIM Stúdió vendégelőadásával.
Mi viszi előre a nőt? És mi húzza hátra? Honnan tudja, hová megy? És kit visz magával? Elég-e a szerelem, eltart-e örökké? Szerelem, szexualitás, párkapcsolat – női szemszögből.
Szépirodalmi előadóest két fiatal nő előadásában.
A minőségi tartalmat Bertold Brecht, Palya Bea, Petri György, Pinczési Judit, Závada Péter, Eve Ensler és mások versei, dalai, írásai garantálják.
Szereplők: Hesz Maya és Mikáči Mirella
Zongorán közreműködik: Gecsei Balázs
Rendező: Tőzsér István Martin
Miért érdemes részt venni az irodalmi esttel egybekötött vacsorán?
Azért, mert egy nagyszerű este, egyszerre mély témákat érintő előadás és humorral fűszerezett remek kikapcsolódás vár rátok!


2023. Február 26. 10.00-13.00

Csokoládé Festés Öröme

A kurzuson tényleg minden a csokoládéról szól. A különleges ízvilágot idéző gyönyörű azték mintás táblás csokoládé elkészítése mellett a kurzuson egyedi, saját festésű csokoládékat készítünk, amit mindenki kedvére festhet, színezhet, üzenhet a csokoládéval szeretteinek.
A csokoládé készítés kreatív, de egyben jó szórakozás is, ahol saját képességeiteket ismerhetitek meg, sokrétű tudást szerezhettek a csokoládé főbb tulajdonságain keresztül a készítés fortélyain át. Tartsatok velünk!
A kurzus időtartam: 3 óra, Minimális létszám 4 fő maximális 8 fő.
Vezeti: Wrábel Kata


2023. Március 11, 18.00-22.00

Kép és Gondolat beszélgetőeset Harmath Eszterrel a KarantÉNkonyhám című könyv szerzőjével

Résztvevők: Adorján Attila fényképész és Kiss Péter rendszerterapeuta

A „Kép és Gondolat projekt” 2017-ben egy kiállítással indult, ahol Adorján Attila fényKÉPész alkotásai - Kiss Péter rendszerterapeuta gondolataival kiegészülve - kerültek bemutatásra. A kiállításokat követően a projekt új formát öltött és kiegészült a „Kép és Gondolat beszélgetőesttel”.
Ezeken az estéken az alkotók 5 képet és 5 gondolatot mutatnak be, amelyekről esetenként egy meghívott vendég társaságában beszélgetnek, máskor a közönséggel létrehozott interakció vezeti a folyamatot. A beszélgetés fontos eleme a szabad asszociáció és a „gondolatok” által született reflexió. Ezen az estén vendégünk Harmath Eszter, aki létrehozott egy gyorsan gyarapodó́ Facebook-csoportot, és ide posztolt receptjeiből, fotóiból karácsonyra megjelent KarantÉNkonyhám című könyve. Mindez egy hirtelen ötletből, hátha mást is érdekel, hogyan oldja meg egy kétgyerekes anyuka a négytagú́ család napi étkezését a karanténos hetekben, hónapokban.


2023. Március 25. 18.00-22.00

Palacsinták Királya - GUNDEL DINASZTIA Története

Hazánk egyik leghíresebb, világszerte ismert márkaneve a Gundel, amely nemcsak egy éttermet, hanem széleskörű gasztronómiai örökséget takar. A Városligetben 129 éve nyitotta meg kapuit az elegáns villaépület, ahol másfél évtizeddel később Gundel Károly átvette az irányítást, és megteremtette Budapest legmodernebb vendéglátóhelyét. A Gundel diadala az ő nevéhez, de nemcsak az ő munkájához kapcsolódik, hiszen gyermekei is keményen dolgoztak az étterem mindennapi sikereiért.
Filmvetítéssel egybekötött családi élettörténeti utazás kapcsán egy hihetetlen életút rejtelmeibe Gundel Károly unokája dr. Gundel János mesél a vendégeknek.


2023. Március 26. 10.00-13.00

Időtlen francia, modernkori pompában- klasszikus francia desszert kurzus


Franciaország a világ egyik cukrász nagyhatalma, kifinomult kidolgozás, ravasz megoldások jellemzik végeláthatatlan édességeiket. Francia desszert választékból három olyan érdekességet választottunk számotokra, hogy a kurzust követően biztosan állíthatjuk, hogy mindig az otthoni sütemények kedvence lesz. Legalább olyan légiesek és elegánsak lesznek, amivel vendégeiteket otthon elvarázsolhatjátok. A receptek elsajátításán túl a különböző ízesítési lehetőségekre is kapunk ötleteket.
Menü:
-matchás fehércsokis madeline liofilizált málnával díszítve
-narancsos tonkababos financier pekándióval
-vajas breton keksz maldon sóval és yuzuval
A kurzus időtartam: 3 óra
Minimális létszám 4 fő maximális 8 fő.
Vezeti: Ágoston Berta


2023. Április 8. 18.00-22.00

Péterfy-Novák Éva írónővel beszélgetős vacsoraest

Meghívott vendégünk Péterfy-Novák Éva lesz. Remek hangulatú vacsora keretében beszélünk Éva könyveiről melyek olykor tabudöntő regények, olykor megrémítenek vagy épp szókimondóan humorral átszőttek és arról, hogy miben rejlik írásainak ereje. Beszélgetünk továbbá közéleti tevékenységéről és arról, hogy mennyire van harmóniában új életével. Felvállalt kritikájáról, női szerepekről, de nem csak nőknek.


2023. Április 22. 18.00-22.00

Borkóstoló Kovács Antal örökös magyar bajnok sommeliervel


Kovács Antal, az egyik legismertebb magyar sommelier, pályáját a rendszerváltás idejében, 1989-ben kezdte. Végigjárta a vendéglátás szamárlétráját, és közben mindent megtanult a borról, amit csak lehet! Ő volt az első olyan sommelier, aki Magyarországon háromszor is (1994.,1995.,1997.) elnyerte a magyar bajnoki címet a sommelierek versenyében, és ezzel elsőként lett örökös magyar bajnok. Antal ismertségét nem csak a szakmai eredményeinek köszönheti, hanem annak is, hogy igazi karakter, nem véletlen, hogy gyakran kérik fel szereplésre tévék, rádiók, és újságok is. 


2023. Április 23. 10.00-13.00

Francia desszert kúrzus


Sütemények királynői - francia desszert kurzus
Ezen a kurzuson igazi francia desszert különlegeséggel rukkolunk elő, az égetett tészta készítésének titkát mutatjuk meg nektek. Az égetett tészta sokkal könnyebb, mint gondolnátok. Nem kell cukrásznak lenni, hogy összedobd, de azért van néhány rejtelme, hogy tökéletes sütemény váljon belőle. A franciák a saját égetett tésztájukba jóval több vajat tesznek, mint ahogy a mi klasszikus szakácskönyveink az arányokat megadják az égetett tésztáknál, gyakran még ropogós réteget is tesznek a tetejére, ezt nevezik choux au craquelinnek. A tészta belsejét pedig selymes krémmel töltik meg. Látványos desszertet varázsolhatunk belőle némi ügyességgel. Az éclair fánk is ott van a leghíresebb francia sütik porondján, az égetett tésztából készített hosszúkás süteményt számos módon elkészíthető, a máz és a töltelék variációinak csak fantáziánk szab határt. A receptek elsajátításán túl a különböző ízesítési lehetőségekre is kapunk ötleteket.
Menü:
-eclair fánk
-chux aucraquelin
A kurzus időtartam: 3 óra, Minimális létszám 4 fő maximális 8 fő.
Vezeti: Ágoston Berta


2023. Május 6. 18.00-22.00

Anyák Napi Vacsoraest Dr. Almási Kittivel


Anyák Napja világszerte ünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. Különleges hangulatú estével és különleges meghívott vendéggel készülünk erre a napra, hogy megünnepeljük az édesanyákat, nagymamákat, kiknek feltétel nélküli szeretetük minden percben velünk van.
Dr. Almási Kitti neve, sőt arca is sokaknak ismerős, hisz a korábbi terápiás munka és az eddig megjelent könyvek mellett több száz előadást tartott az elmúlt évtizedben, podcastek, YouTube-interjúk tucatjai készültek vele. Ezen az estén könyvein túl az édesanyáknak szenteljük vele való beszélgetést.
A vendégek létszáma limitált, ezért előzetes asztalfoglalás szükséges! Részvételi díj: 27.000 Ft/fő, amely magában foglalja a teljes vacsorát az üdvözlőitallal, egy-egy pohár bort, frissítőt és snacket.

2023. Május 7. 10.00-14.00

Anyák Napi Villásreggeli


Ezen a reggelen, ha nem is ágyba visszük a reggelit, ahogy anyukánk hozta nekünk oly sokszor, de egy meleg hangvételű, személyre szabott meglepetéssel szeretnénk kedveskedni az édesanyáknak nagymamáknak, dédnagymamáknak.
Segítünk, hogy lenyűgözd saját anyukádat egy rendhagyó különleges reggelivel. Olasz pezsgős reggelin a juice és Benedict, friss gyümölcsök fogyasztása mellett étlapunkon különleges sajtokat és frissen sütött francia péksüteményeket vonultatunk fel. Ha erre az alkalomra még virágcsokrot is szeretnél szervezni, azt is házhoz hozzuk, hogy még nagyobb legyen a meglepetés.


2023. Május 27. 18.00-22.00

Gin kóstoló a Gin Tony közreműködésével 


A gin szerelmese vagy? Esetleg a legjobb ajándékot keresed egy gin kedvelőnek? Akkor jó helyen jársz. Kóstolj bele a gin történelmébe a gin-őrülettől kezdve a mai kézműves ginek elterjedéséig és ismerd meg a legkülönlegesebb ginek sztorijait. Ha ez még nem elég, hogy ízlelőbimbóid táncra perdüljenek, finom falatokkal is készülünk a ginek mellé.​​Események 2022


2022. Augusztus 27.

Megnyitó/Grand Opening 


2022. Szeptember 03. 18.00 - BETELT

Vacsoraest 


Vörösboros-lilahagymás vaj 

Hideg cukorborsóleves malátaecetben érlelt mentával és prosciutto chipssel

Tárkonyos kecskesajttal töltött csirkemell prosciuttoval göngyölve, fokhagymás, spenótos tarhonyával és füstölt sajttal, citrusos, mézes, korianderes nektarinsaláta 

Fügelevél panna cotta mézes sült fügével


2022. Szeptember 04. 17.00 - BETELT (várólista)

Benke Ildikó Kiállításmegnyitó 


Benke Ildikó hosszú évek óta él külföldön. Képeit a mindennapi küzdelmeink, gondolataink ihletik és azokat is ábrazolja. Rengeteg festő volt nagy hatással rá, leginkább az osztrák Friedrich Hundertwassert és a belga Jean-Michhel Folon-t. Izgalmas képi és színvilág jellemzi képeit. A kiállítás 2022. december 31-ig tekinthető meg


2022. Szeptember 10. 18.00 - BETELT

Vacsoraest Brazil gitárdallamokkal Leonardo Dolenc Battaglia Chaves Brazil

Leonardo 5 éve él Magyarországon, melyet második otthonának tekint. Saját szerzeményei és brazil dalok csendülnek fel ezen a latin hangulatú estén.


Ruccolás fekete olívabogyós vajas és kecskesajtos pirítós 

Narancsos mangókrémleves friss lime-al, pirított kókusz chipssel

Angol húsos pite sertéshúsből és pulykából, bazsalikomos cékla chutnival és "Veteményeskert Legjava" salátával 

Eton mess


2022. Szeptember. 24., 18:00 - BETELT

Vacsoraest, Füredi Júlia könyvbemutatója


Elég kiégtem! Hogyan tovább? A könyv szerzőjével találkozhatunk egy remek hangulatú, kötetlen beszélgetésben. Beszél saját élethelyzetbeli válságáról, felismerésről, korunkat meghatározó társadalmi jelenségről és a hogyan továbbról. 

Füge kecskesajttal, pirított dióval 
Lasagne sütőtökös besamelles, gombával és spenőttal 
Hideg vörösboros szilvaleves kekszmorzsával, mandulával és túrógombóccal 
Kecskesajttal és tárkonnyal töltött csirkemell zöld tarhonyával és korianderes nektarinsalátával 
Almaboros, karamellás torta vanília fagylalttal 


2022. Október 01. 18:00 BETEGSÉG MIATT ELMARAD

Vacsoraest és a Sybliosis zenekar komolyzenei koncertje. Pethő Rebeka fuvola & Pethő Csaba gitár


Rebeka MOL tehetségtámogató Program 5 éve támogatott ösztöndíjasa. Csaba a jazz világába kalandozott, míg Rebeka a klasszikus vonalon fejlesztette magát tovább. Ezek zenei impulzusok meghatározzák a duó hangzásvilágát.

 

Joghurtos sült karfiol pástétom 
Feta sajtos brokkoli krémleves fűszeres mandulával és tökmaggal
Serpenyős almás tartja bulgurral 
Mézeskrémes pohárkrém


2022. Október 22. 18:00 - BETELT

Vacsoraest Durica Katarina író új könyvének a "Mennyit Adtál Érte?" bemutatója


Most itt először nálunk. Katarina újságíró, író. Könyvei: Szökés Egyiptomba 2013, Szlovákul szeretni 2016, A rendes lányok csendben sírnak, melynek színpadi adaptációját 2021 márciusában mutatták be a Vígszínházban,  Városi rókák 2020.  Erre az estére legújabb regényét hozza el hozzánk, mely október elején jön ki a nyomdából. 


"Lányok és asszonyok, béranyák és biológiai szülők, petesejtdonorok és meddő nők.
Lemondás, pénztelenség, kiszolgáltatottság az egyik oldalon; szégyen, remény és hatalom a másik oldalon.
Vannak nők, akik elmennek a falig, hogy gyerekük lehessen, hogy megtalálják a boldogságukat, hogy kerek legyen az életük, és vannak nők, akik mindenre képesek azért, hogy a felszínen maradjanak, hogy fel tudják nevelni a gyerekeiket, hogy normális körülmények között élhessék hétköznapjaikat.
Durica Katarina új regényében ismét tabutémákat döntöget, és ahogy azt tőle már megszokhattuk: ő is újra elmegy a falig, de ő azért, hogy megírja azoknak a sorsát, akik nem beszélnek, vagy akikről mindenki más hallgatni szokott."


Burrata zöldpesztós rukkolaágyon koktélparadicsommal 

Focaccia Annalisa Bocardi receptje alapján elkészítve 
Gyömbéres édesburgonyakrémleves
Sütőtökös őzvadas karamellizált mézes homoktövissel és savanyított mustármaggal

Gesztenyés mascarpones pohárkrém erdei gyümölcsökkel


2022. November 05. 18.00 BETEGSÉG MIATT MÁSIK IDŐPONTRA ÁTHELYEZVE

Vacsoraest, Polgár Tünde hamarosan megjelenő szakácskönyvéből válogatunk


Beszélgetünk a terítési etikettről, humorral, nevetéssel. Az est folyamán vendégeink részére Tünde új szakácskönyvéből készítjük el a vacsorát. 


Spenótfounde 
Tejszínes-gyömbéres-chillis rákleves ropogós rizstésztával
Aszalt gyümölcsös csirke tepsis burgonyasünivel 
Vörösborban párolt, fűszeres karamellás-csokolásdés körte  

2022. November 19. 18:00 BETELT

Vacsoraest, Blues Koncert lengyel-angol-magyar trio. Kovács József


A blues története a kezdetektől napjainkig c.ímű könyv írója, évtizedek óta zenél és zenél. Nemzetközi barátaival teszi felejthetetlenné vacsoraestünket. ​​


Sötőtökös rizottó 
Sült sárgarépaleves almával
Gránátalmás kacsamell gesztenyés zellerpürével 

Flódni pohárkrém


2022. November 26. 18:00 BETELT

PUGLIA Vacsoraest Laura és Marco D'Ippolito

Abban, hogy az olasz konyha világhírű lett, hatalmas szerepe van a déli tartományoknak. Most Pugliat mutatjuk be nektek. 

Dink di benvenuto  e taralli

Parmigiana di melanzane 

Orecchiette fatta casa con salsiccia e zucca 

Bombette di pistacchio e caciocavallo col contorno di pure di fave e címe di rapa 

Pasticciotti di Lecce 


2022. December 3. 19.00 BETELT

Vacsoraest és beszélgetés Perintfalvi Rita írónővel


Welcome pazar üdvözlőital

Toszkán májpástétom Vin Santoba mártott pirítóssal 

Zellerkrémleves

Sertéstarja steak mentás zöldborsópürével és étcsokis redukcióval, édesburgonyával

Ricotta torta


Amire nincs bocsánat - szexuális ragadozók az egyházban című könyvéről beszélgetünk


"2019 februárjában Ferenc pápa a Vatikánban összehívott egy rendkívüli tanácskozást, amit a szexuális visszaélések elleni csúcstalálkozónak is neveztek. Célja az volt, hogy a katolikus egyház vezetői a világ minden részéről összegyűlve együtt gondolkodjanak arról, hogy miként lehetne a gyakorlatban is megvalósítani azt az elvet, amit Ferenc pápa zéró toleranciaként hirdetett meg. Elszomorító volt hallani azt, hogy a magyar egyház vezetőségét annyira nem érdeklik a katolikus egyházon belüli szexuális visszaélési ügyek, hogy nem is akarják megismerni az áldozatokat, nem érdekli őket, hogy hol, mikor, milyen körülmények között és miért történtek meg ezek az esetek.


2022. December 10. 18.00 BETELT

Vacsoraest Cselényi Péterrel

Welcome pazar üdvözlőital

Rétesbe tekert grillezett kecskesajt, chillis mangósaláta ágyon
Brokkolikrém leves pirított gombákkal és magvakkal
Báránycsülök burgonyapürével, zöldségmártással, salátával
Créme Brulée


Cselényi Péter amatőr séf, akinek csodás alkotásait az RTL Klub Konyhafőnök műsorában láthattátok. Péter különleges egyénisége minden fogásában felfedezhető. Hobbija a főzés, relaxálás, alkotás neki. Facebook oldalán naponta lep meg bennünket fantasztikus ételeivel https://www.facebook.com/cselenyiskitchen/
A főzés mellett fest, maratont fut, jóbarát és kedves személyiség..